Jij denkt dat ik voor je koffie kom. Maar ik kom voor je lepeltje. Lepeltje lepeltje

dinsdag 3 februari 2015

Genomineerd voor Dichter bij Overijssel

Net zo leuk! Een nominatie voor Dichter bij Overijssel, provinciedichter 2015-2017, hoe eervol!

Dit persbericht is verschenen:


Genomineerden Dichter bij Overijssel Bekend
Wie gaat er van 2015 tot en met 2017 Overijssel vastleggen in gedichten? Wie gaat Heleen Bosma opvolgen in deze rol? De vier genomineerden zijn nu bekend!

Dichter bij Overijssel
Overijssel is een provincie die al vele dichters geïnspireerd heeft. Overijssel heeft sinds 2009 een provinciedichter; een dichter die als Dichter bij Overijssel schrijft over gebeurtenissen die in Overijssel plaatsvinden of zijn geïnspireerd op de omgeving of cultuur. Dichter bij Overijssel heeft in 2009 - 2011 Koos Geerds en in 2011 - 2013 Dick Schlüter als Provinciedichter gehad. Momenteel is Heleen Bosma de Provinciedichter voor 2013 tot 2015. Per maart 2015 zal er een nieuwe Provinciedichter aantreden.

Genomineerden
Een jury, onder leiding van de gedeputeerde voor Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur Hester Maij, heeft een viertal genomineerden gekozen. De genomineerden zijn Miriam Gerrits, Mariska de Groot, Hanneke van Schooten en Boudewijn Betzema. Deze week, in de Week van de Poëzie, start RTV Oost met een voorstelronde van de genomineerden. Vanaf zondagavond 1 februari wordt wekelijks één van de dichters voorgesteld bij OverUIT de Kunst. De uiteindelijke winnaar zal bekend worden gemaakt op 4 maart 2015 tijdens de feestelijke avond ‘Overijssel Verwoord’.

Over Overijssel Verwoord
In Overijssel hebben we veel talent dat boeken en gedichten schrijft. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of ons vermaken. Graag zetten wij Overijsselse schrijvers en dichters in de spotlight. Voorheen werd dit gedaan door middel van het Overijssels Boek van het Jaar en de Dichter bij de Provincie. Vanaf 2015 zullen deze twee verkiezingen samen verdergaan onder de naam Overijssel Verwoord. Dit feestelijke evenement vindt plaats op 4 maart 2015.

Kijk voor informatie over de verkiezing, de juryleden en de nominaties op: OverijsselVerwoord.nl

Geen opmerkingen: